Tel: +31 6 81296525

Herstel

CARBON
CARBONHERSTEL

Jarenlang zijn gebroken of gescheurde carbon frames en onderdelen bij het afval beland. Dankzij de ontwikkeling van carbonweefsels, epoxyharsen en reparatietechnieken, is carbon herstel vandaag de dag een volwaardig alternatief.

Carbonherstel servicepunt

Wij zijn servicepunt

Heb je een breuk of beschadiging aan je carbon frame? Dan kun je via ons je frame perfect laten repareren. Wij demonteren alle onderdelen van je fiets, waarna je frame wordt opgestuurd naar onze partner. Op professionele wijze wordt met een vacuumtechniek het frame perfect gerepareerd en voorzien van een nieuwe laklaag en transfers. Op de plaats van de breuk is het frame sterker dan het origineel, en daarom wordt meestal levenslang garantie gegeven.

Als je frame terug is, zul je niet meer terug kunnen vinden waar de breuk heeft gezeten. Wij bouwen je fiets weer helemaal op en vervangen, indien gewenst, meteen de onderdelen die versleten zijn. Zo is niet alleen je frame gerepareerd, maar heeft je fiets ook gelijk onderhoud gehad! 

  

Hoe werkt carbonherstel?
1. Carbonweefsel en Epoxy

Voor de reparatie worden de juiste mix van carbonweefsel en epoxy gehanteerd waarbij rekening gehouden wordt met de richting van het originele frame.

2. Vacuümtechniek

Door gebruik te maken van vacuümtechniekbereik ik een perfecte opname en verdeling van de epoxyhars tussen het carbonweefsel en de verschillende carbonlagen. Te veel epoxy, of juist te veel carbonweefsel gaat ten koste van de stevigheid van het gerepareerde deel. Daarnaast zorgt vacuüm voor een hele sterke hechting door de enorme druk op de verschillende carbonlagen. Vacuüm betekent 10.000 kilo druk per vierkante meter!

3. Warmtetoepassing

De carbontoepassing wordt na reparatie in een oven verwarmt. Deze oven verwarmt de epoxy tot 70 graden. Hierdoor wordt de epoxy verder uitgehard waardoor een maximale sterkte en taaiheid bereikt wordt. De temperatuur blijft laag genoeg om aanwezige lak en transfers te beschermen.

4. Afwerking

Na het herstelproces wordt het frame weer gespoten in de originele kleuren en indien nodig van de bijpassende decals voorzien. Na afloop is het frame weer zo goed als nieuw.